Voor wie­?


In principe is osteopathie geschikt voor iedereen: jong en oud. 
Dus van 0 tot..... hoe oud een mens kan worden :)


 

 


Bij welke klachten? 

Osteopathie wordt gebruikt voor ontzettend veel verschillende en uiteenlopende soorten klachten. 
Patiënten geven na gemiddeld drie behandelingen aan dat er resultaat merkbaar is.


Bij baby's en kinderen:

Baby's zijn voor en tijdens de bevalling onderhevig aan compressie krachten in de buik/bekken van de moeder. Deze kunnen in sommige gevallen resulteren in problemen voor het kind na de geboorte. Huilen is op deze leeftijd de enige manier van communicatie . Het kind maakt zo zijn of haar ongenoegen duidelijk. Wanneer het huilen extreem wordt kan dit je als ouder behoorlijk onzeker maken. De osteopaat onderzoekt nauwkeurig wat de oorzaak is achter dit huilgedrag. 
Ook onderzoekt de osteopaat in de eerste weken de oorzaak van viceuze houdingspatronen (denk aan voorkeurhoudingingen) die de ontwikkeling van het kind negatief kunnen beinvloeden.
Het is raadzaam om altijd een osteopathisch  preventief of als check-up in te zetten.

Ook bij kinderen is er vaak sprake van onbegrepen klachten.
Te noemen valt buikpijn, hoofdpijn, knieën en enkelkalchten zonder aanwijsbare oorzaak. In dit geval kan osteopathie eveneens een positieve uitkomst bieden.
 


Bij volwassenen:

Rug en nekklachten

Een van de meest voorkomende klachten bij Nederlanders zijn rug- en nek klachten. Vaak werkt de traditionele geneeskunde niet voor deze klachten. Dit is zo omdat de dokter vaak alleen naar de rug en nek kijkt en niet naar het lichaam als geheel. Dit zou natuurlijk wel moeten, het lichaam is tenslotte een groot levend organisme. Een andere mogelijkheid, een die vaak wel werkt, is de osteopathie therapie. 

Zoals al eerder gezegd zijn er ontzettend veel klachten waarvoor je naar de osteopaat kunt gaan. Zelfs als u last heeft van een huilend kind, of van krampen in uw spieren kan de osteopaat vaak voor een oplossing zorgen. Als je vragen hebt kun je altijd even de osteopaat opbellen, hij zal je precies uitleggen wat hij doet en waarvoor je allemaal bij hem langs kan komen.

 

Migraine en hoofdpijn 

Er zijn heel veel klachten waarvoor osteopathie een oplossing kan bieden. Heb je last van migraine en veel hoofdpijn? Vaak komt dit voort uit een ander deel van het lichaam, vaak komt het door de wervelkolom of door de nek. De osteopaat kan hier dus naar kijken, hij weet tenslotte alles van dit gebied af. 


 

Prikkelbare Darmsyndroom

Osteopathie blijkt een zinvolle bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven bij patiënten met PDS. Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd op PubMed (hyperlink) De osteopaat heeft de mogelijkheid om de beweeglijkheid, doorbloeding en aansturing van de organen te verbeteren, waardoor mensen met het prikkelbare darm syndroom daar profijt van hebben. Ze ervaren minder klachten dan voorheen, op basis van een behandeling waarbij de osteopaat op zoek gaat naar plekken waar het ophangsysteem van de darm niet goed beweegt. 


 Overige

Er zijn veel meer klachten waarbij osteopathie handig kan zijn. Denk aan:

-       Sportblessures;

-       Spierkrampen;

-       Gewrichtspijnen;

-       Menstruatieklachten; 

-       Biizondere klachten waarbij je onvoldoende geholpen wordt in het ziekenhuis; 

-       Uitstralende pijn in arm of been

-       Bewegingsbeperking van gewrichten en kapsels (bijvoorbeeld frozen shoulder)

-       Whiplash en andere posttraumatische klachten

-       Houdingsproblemen

-       Peesaanhechtingsproblemen (tennisarm, golfersarm)

-       Pijn en/of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en ledematen
-       Overige gewrichtsklachten

-       Bekkeninstabiliteit          

-       Incontinentieproblemen

-       Maag- en/of darmklachten (zuurbranden, maagpijn, obstipatie, diarree)

-       (Rest)Klachten na operaties (littekenvorming, verklevingen)

-       Concentratieproblemen

-       Kaakproblemen

-       Keelproblemen, slikklachten

-       Oorsuizen


Er zijn ook klachten die de osteopaat niet kan verhelpen. In dat geval zal ik dit met u bespreken en u eventueel doorverwijzen. In veel van zulke gevallen kan een osteopatische behandeling wel de bijbehorende pijn helpen verlichten.

Twijfelt u of uw klacht door de osteopaat behandeld zou kunnen worden, neem dan contact op met ons via contact