Werkwijzen

Vanaf het eerste contact neemt de osteopaat u mee in de behandeling en bevindingen. Uw gevoel is daarbij van groot belang. Spreek dit uit en stel gerust alle vragen die u heeft!

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 010-3216024 of een e-mail te sturen naar [email protected]. Tevens kunt u zelf online in de agenda een afspraak maken. U heeft geen verwijzing nodig van de (huis) arts,

Neem naar de eerste afspraak altijd een NL identiteitsbewijs, NL rijbewijs of paspoort mee.

Intakegesprek en onderzoek

Allereerst zullen we met elkaar in gesprek gaan over de klachten die u heeft en waar u deze heeft. Ik zal vragen stellen over uw leefgewoonte en over uw medische voorgeschiedenis. Dit is nodig om de geschikte behandeling vast te stellen die geschikt is voor uw specifieke klachten. 

Na dit intakegesprek kan het lichamelijk onderzoek beginnen. U mag plaatsnemen op de behandeltafel. Het onderzoek vindt plaats in ondergoed. Mocht u dit niet prettig vinden volstaat een kort sportbroekje en eventueel een sportbeha.  U kunt zich omkleden in de omkleedruimte. Ik zal kijken waar ue lichaam om vraagt en wat er allemaal moet gebeuren om u van uw klachten af te helpen. Tijdens dit onderzoek zult u waarschijnlijk moeten gaan liggen, en af en toe zitten. Dit zodat ik makkelijk alle knelpunten van het lichaam kan bekijken. Het onderzoek doet geen zeer en alles gebeurd met de uiterste voorzichtigheid. Het totale onderzoek zal om en nabij de 45 minuten duren. U krijgt daarna een terugkoppeling van de bevindingen. 

Behandeling bij baby's

Een behandeling bij een baby blijft conform aan de principes van osteopathie maar de behandeling kan er net iets anders uitzien dan bij een volwassenen.
Belangrijk voor de behandeling is dat een baby niet langer dan 1,5 uur voorafgaand aan de behandeling gegeten heeft. Naast het nalopen van de bewegingsvrijheid van de verschillende structuren wordt er aandacht besteedt aan het beloop van de motorische ontwikkeling.  Standaard, in afwezigheid van klachten,  wordt er een algemene controle geadviseerd met 3-4 weken na de geboorte,  bij 12 weken en bij ongeveer 6 maanden. 
In aanwezigheid van klachten en/of bij twijfels van de ouder(s) kan er altijd een consult geboekt worden.  Klachten die regelmatig (met success) behandeld worden zijn, slaapproblemen, obstipatie, voorkeurshouding, plagiocephalie (plattehoofd), overstrekken, krampjes, problemen met voeding en niet op de buik kunnen liggen.

Behandeling

Na het onderzoek heb ik een algemeen idee over hoe de behandeling er uit moet gaan zien om u van uw klachten af te helpen. Via de behandeling gebruik ik handgrepen, deze zijn wat steviger maar dat is nodig om het lichaamsweefsel beweegbaar te maken. Zoals al eerder vermeld is de bewegelijkheid van cruciaal belang voor de genezing, dit moet dus in balans komen. Veel mensen vinden de behandeling helemaal niet onprettig en pijnlijk, en ik krijg dan ook ontzettend veel positieve ervaring te horen over de behandeling. Wel is het zo dat er wordt aangeraden om, om de zoveel weken weer een nieuwe afspraak te maken. Zo zorgt u ervoor dat de beweeglijkheid in balans blijft en dat er geen nieuwe klachten kunnen ontstaan. Het eigen herstelproces van het lichaam wordt namelijk geprikkeld, er is dan ook wat tijd nodig voordat dit in evenwicht is.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het zijn dat de klachten in eerste instantie toenemen of dat een bepaalde plek wat pijnlijk aanvoelt. Dit verdwijnt normaliter binnen enkele dagen. Ook is het belangrijk dat u na de behandeling goed drinkt zodat en wat rust neemt zodat u uw lichaam de mogelijkheid geeft om de zelfherstellende mechanismen in gang te zetten.

 

Voor meer informatie en algemene voorwaarden  kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Osteopaten (NVO).  

Privacy en klachtenregeling


Osteopathiepraktijk Leone behandelt uw persoons- en medische gegevens met de grootst mogelijke zorg en vertrouwelijkheid. De gegevens worden bewaard gedurende de wettelijk vastgelegde termijn.  De therapeut verstrekt geen gegevens aan derden zonder dat u daar toestemming voor geeft. U ontvangt na het maken van een afspraak een e-mail met de gegevens van de betreffende afspraak. U wordt daarin geattendeerd op de privacy. Door naar de intake van de osteopaat te komen geeft u hiermee akkoord. 


Als u een klacht heeft verzoeken wij u dit met uw behandelaar te bespreken. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kunt u uw klacht kenbaar maken bij het Nederlandse Register voor Osteopathie (NRO).